Rejse- og Kulturklubben

At rejse er at leve...

Rejse og Kulturklubben arrangerer

Ferie med Riis Rejser til Dresden, Spreewald og Sachsiske Schweiz den 4. juni 2018.
Vi er hjemme igen den
8. juni.


rk_41_1329


Vi bor på centralt beliggende, hotel Ibis***på den historiske promenadegade Prager Strasse.
På værelset er der bad, toilet, tv.
Vi spiser morgen og aftensmad på hotellet.
 
Prisen for en svagtseende deltagere med 1 fælles ledsager (til ca. 5 personer)
I alt  pr. person 3.763, - kr. + 10% = 350,- kr.  inklusiv, byskat 15,-, Kanosejlads 88,-, sejltur på Elben 165,- kr. i alt 4.113 Kr. + 1 fælles ledsager a. 350,- kr.
 
For 2 persner: 1 blind/svagtseende
7.062,- Kr. + 1 seende ledsager der betaler a. 350,- kr.
 
Ekstra: Et rundstykke 15,-, + en Sandwich med kylling og bacon à 42,-, kr.
Kanesejlads i Spreewald er ekskl. Frokost.

Skema Dresden 2018

 Seneste tilmelding er
onsdag den 16. marts, hvor depositum på 1.000,- kr.
skal indbetales til reg. og kontonummer 7606-1373742

Er du interesseret i denne rejsen så kontakt
Vagn Klinkby. Mobil 41 57 09 32 Mail: 
vks142@waoomail.dk
Bodil Thuesen. Mobil 40 79 44 49 Mail:
bodilt@esenet.dk

Ppå bestyrelsens vegne
Vagn Klinkby

www.riisrejser.dk/rejser/dresden-spreewald-og-saksiske-schweiz/
klik på datoen for at se
Rejseplan

Se påstigningssteder
www.riisrejser.dk/opsamlingsruter/
_________________________________________________________

Rejseplan
Vil du opleve noget flot, noget stilfuldt og krydre det med afslappende oplevelser samtidig, så skal du endelig rejse med til dette spændende område i vores naboland mod syd. Dresden vil præsentere det stilfulde og elegante.
Spreewald vil give dig det hyggelige og nærværende, og i Sachsisk Schweiz oplever vi en anderledes og særpræget natur med sandstensklipper. Ind imellem bliver der tid til at slappe af og nyde bylivet, stilheden og atmosfæren.

Husk også, at Dresden er i eliten blandt de kulturelle tilbud, og således er der chance for at få billet til f. eks. en kirkekoncert i Frauenkirche eller en Operaforestilling i Semperoperaen.
Vi bor på de centralt beliggende ***Ibis søskendehoteller på den historisk berømte handels- og promenadegade Prager Strasse. Hotellerne er effektive og har ens indrettede værelser, med bad, toilet, tv m.m. Fra hotellet går man blot 10 minutter, og så er man ved den flotte og smukt genopførte Altstadt med Frauenkirche, Semperoperaen m.m. Vi spiser morgen- og aftensmad på hotellet. Se billeder fra hotellet på vores hjemmeside.

 
Dagsprogram

1. dag: Danmark – Dresden
Via Padborg og Berlin til vores hotel i Dresden. Vi ankommer ved aftenstid, og efter middagen, kan vi slappe af med en spadseretur i den mondæne Prager Strasse.

2. dag: Dresden og Meissen
Vi nyder den gode morgenbuffet på hotellet. Herefter står der en flot og interessant byrundtur i Dresdens smukke, gamle bykerne på programmet. Byen, som er delt op i en gammel og en ny bydel, har for alvor været med til at præge delstaten Sachsens udvikling. Dresden har haft en hård tilværelse med ødelæggende krige og senest 2. Verdenskrig, hvor de allieredes bomber næsten lagde byen i ruiner.
På vores rundtur til fods ser vi bl.a. Zwinger med den berømte Kronentor, Semperoperaen, hvor der af og til er mulighed for rundvisning og Frauenkirche, der er enestående genopbygget og restaureret.
Over middag kan man vælge, om man vil blive i Dresden og nyde stemningen, atmosfæren og udsigten over Elben, eller om man vil med på en lille udflugt til porcelænsbyen Meissen, der ligger blot 25 km væk, og som rummer produktion, udstillinger, museer m.m. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen.

3. dag: Spreewald og kanesejlads
Spreewald er et lavtliggende landområde nord for Dresden. Det er gennemskåret af kanaler, hvilket gør området ufremkommeligt for almindelige køretøjer. I stedet benytter man sig af såkaldte kaner, der fragter såvel personer som varer, herunder især de grøntsager, området er kendt for at avle I Lübbenau går vi ombord på de særprægede kaner og tager med på en flot og afslappende kanesejlads med frokostpause i skoven undervejs. En oplevelse som virkelig sætter sig i erindringen.

4. dag: Sachsisk Schweiz og sejltur på Elben
Vi kører ud af Dresden langs Elben og har vores første stop ved Slottet Pillnitz, hvor der er mulighed for at besigtige den meget smukke slotspark, inden vi kører op i Sachsisk Schweiz og til Bastei Klippen, hvorfra vi nyder frokost og udsigten over Elbdalen og sandstensklipperne. Herfra kører vi til Wehlen, og der er her fra mulighed for at sejle med et af de flotte udflugtsskibe på Elben tilbage til Dresden, eller man kan køre med bussen tilbage til hotellet. Sejltur skal bestilles ved tilmelding.

5. dag: Dresden – Danmark
Tidligt efter morgenmaden sætter vi igen kursen mod Danmark, og vi kører ad samme rute som på udrejsen.