Rejse- og Kulturklubben

At rejse er at leve...

Sørens Rejser:
Ferien går til De danske Sydhavsøerne,
tirsdag den
7. - 10. juni 2022.
Pris: Dobb. V. 3.995,- enkeltværelse 4.470,-
kr. 

Rejsen bestilles hos Niels Erik Olsen Assens. Mobil: +45 2897 0148.

Mail: kaneokaneo@privat.dk Eller Bodil Aagaard Thuesen Esbjerg.
Mobil: 40794449. Mail: bodilt@esenet.dk
 
Lolland, Falster, Møn, Femø samt den lille ø Nyord.
Takket være Lolland-Falsters fede landbrugsjord ligger herregårdene tæt, hele 54 af slagsen, og mange kan spores tilbage til middelalderen. Møn er mest kendt for sin naturskønhed, gode badestrande og først og fremmest Møns Klint.


Monsklint

Dagsprogram


 1. dag - Lolland og Nykøbing Falster Vi kører over Fyn, hvor vi holder formiddagspause med kaffe og rundstykke ved bussen. Derfra via Tåsinge til Langeland og med færgen til Lolland.
 
Frokostpakken nydes undervejs. I Rødby skal vi se udstillingen om den kommende
Femern Bælt-forbindelse til Tyskland med verdens længste sænketunnel på 18 km. Man kan bl.a. komme med på en visuel tur gennem tunnellen. Vi kører omkring Maribo, og hvis tiden tillader det, forbi Nysted, som ligger smukt i en lille beskyttet vig ved Lollands sydkyst. Efter et besøg i parken fortsætter vi til Nykøbing Falster, hvor vores lokale guidevil vise os lidt af den gamle bydel samt den tidligere katedralskole, hvor Kaj Munk gik. Mætte af dagens oplevelser indkvarteres vi på Hotel Falster, hvor aftensmaden venter.

2. dag - Møns Klint og Nyord
Efter den nordiske morgenbuffet kører vi over Frederik IX’ Bro til Lolland, gennem Guldborgsundtunnellen til Farøbroerne og over Sydsjælland til Dronning Alexandrines Bro til Møn.
I Elmelunde Kirke ser vi de berømte kalkmalerier fra 1480’erne og fortsætter til Liselund Slot for at gå en tur i den smukke, romantiske park fra 1700-tallet. Næste stop er Møns Klint, hvis hvide kridtklinter rejser sig 128 meter over havet. Den er en af vore største naturseværdigheder – også set med internationale øjne. Et godt sted at nyde frokost pakken. Nyord ved Møns nordspids er på 4,99 km² og har 35 indbyggere. Først i 1968 fik den fast forbindelse til Møn via en dæmning og en bro.
Vi sætter bussen uden for byen Nyord, som er bilfri, og går en lille tur i byen.             Vi kører tilbage til Falster til Stubbekøbing og forbi Næsgård, hvor Prins Joachim fik sin landbrugsuddannelse, og derfra til fiskerlejet Hesnæs samt herregården Corselitzes smukke park, anlagt i engelsk stil.
Vi vender tilbage til hotellet til aftensmad og overnatning.

3. dag - Femø
I dag besøger vi Femø. Femø er en ø i Smålandsfarvandet nord for Lolland og har kun 121 indbyggere. Øen er med sit bakkede morænelandskab den mest kuperede af øerne i Smålandsfarvandet. Vi skal sejle fra Kragenæs til Femø. Turen tager en lille time og undervejs kan vi nyde en pragtfuld udsigt over Fejø, Askø og Lilleø. Når vi kommer i land, fortæller vores lokalguide om livet på øen, som er kendt for Femø Kvindelejr, Havnehøkeren og Femø Kro, hvor vi skal spise frokost. Vi sejler retur midt på eftermiddagen.

4. dag -
Holmegaard Værk og Korsør. Vi tager afsked med Falster og kører til Holmegaard Værk, som blev indviet den 8. juni 2020. Her får vi virkelig stillet trangen til kunstkeramik, unikaglas og merchandise. Køb en souvenir til dig selv eller gaver til hele familien. Der sælges glas fra Holmegaard, keramik fra Kähler og udvalgte boligartikler fra Rosendahl Design Group. Du kan også besøge prøvesamlingen med over 40.000 glas. Derudover kan man købe bøger og plakater. Efter et spændende besøg fortsætter vi mod Korsør, hvor vi nyder en frokostbuffet. Hjemtur over Storebæltsbroen og Fyn med hjemkomst først på aftenen.
 
Inkluderet i rejsen:
·       Kaffe og rundstykke 1. dag
·       3 x Hotelovernatninger
·       3 x Morgenmad
·       3 x Aftensmad
·       Frokostpakke på 1. og 2. dag
·       Frokostbuffet på 3. og 4. dag
·       1 x Entré til Holmegaard Værk
·       Foredrag om Femern
·       Færgeoverfart
·       Lokal guide på 1., 2. og 3. dag
·       Udflugter ifølge programmet
·       Dagsprogram
 
Ved tidlig afgang fra Fredericia, syd, (med rejseselskab)
er det muligt at overnatte på FSC., + morgenmad, 286,- kr. Tlf. +45 7620 2100


Afgang fra:
Holstebro, Banegården: 05:50
Aulum, Stationen: 06:10
Herning, Markedspladsen: 06:30
Hammerum, Handelsbanken: 06:45
Ikast, Hovedgaden v/Føtex: 07:00 
 
Kjellerup - Sørens Rejser, Parallelvej 7: 07:10
Silkeborg - P-plads, Jysk Arena: 07:30
 
Viby - P-plads - Torvet V/ Kirken: 07:35
Skanderborg Banegården: 07:50
Horsens Afk. 56 Q8 / Burger King: 08:10
Vejle Afk. 59 V/ Pendlerplads: 08:30
Fredericia, OK Tanken på  Bødkervej 1, Snoghøj: 09:00
Odense, afkørsel 50. Odense SØ. Pendlerplads Ørbækvej. 10:00
Svendborg, Netto - Ole Rømers Vej 65, 5700 Svendborg 10:30